PREZENTAREA PROGRAMULUI DE SPECIALIZARE
LUCRĂTOR COMERCIAL
COD COR 522303

  Grupa in curs de constituire

Lucrătorul comercial se ocupă în principal cu prezentarea produselor şi serviciilor aferente vânzării, organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activității magazinului, efectuarea vânzării, încasarea contravalorii mărfii şi întocmirea documentelor specifice activității de vânzare, menținerea si verificarea stocurilor, precum si raportarea activității de vânzare.

Lucrătorul comercial oferă clienţilor marfa solicitată şi realizează formele de vânzare. Totodată acesta primeşte marfa de la furnizori şi o aranjează în magazin/ raion într-un mod comercial, se asigură că este accesibilă clienţilor şi oferă acestora informaţiile necesare despre marfă.

În vederea îndeplinirii cu succes a sarcinilor de lucru, lucrătorul comercial trebuie în primul rând sa posede competente legate de buna comunicare cu clienții. Totodată lucrătorului comercial i se solicita atât competenţe specifice cu privire la modul de prezentare a produselor şi vânzării acestora cât şi competenţe de ordin administrativ ce ţin în principal de completarea şi transmiterea documentelor specifice activității de vânzare.

 

Unitățile de competență dobândite în urma absolvirii cursului sunt:

1. Întocmirea documentelor specifice activităţii de vânzare
2. Raportarea activităţii de vânzare
3. Aplicarea procedurilor de calitate
4. Prezentarea produselor şi serviciilor aferente vânzării
5. Promovarea imaginii standului
6. Menţinerea stocurilor de rezervă
7. Verificarea stocurilor cu vânzările
8. Comunicarea cu clienţii
9. Crearea mediului ambiental necesar vânzării
10. Efectuarea vânzării
11. Încasarea contravalorii mărfii

 

Condiţii de participare: studii medii
Durata cursului: 48 ore
Locul de desfăşurare: Cluj-Napoca, Str.Calea Manastur, Nr. 21,Mansarda, 400372

Cursul este autorizat ANC și se finalizează cu certificat de absolvire emis de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.


 

Descarca aici: Fisa de inscriere
Trimite fisa pe e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 
sau pe adresa: Str.Calea Manastur, Nr. 21,Mansarda, 400372, Cluj-Napoca, Judetul Cluj