Prezentarea programului de specializare 
FORMATOR,
Cod COR 241205

Grupa în curs de constituire

Formatorul este specialistul care proiectează, derulează, evaluează şi revizuieşte activităţi teoretice,  practice şi / sau programe de formare şi dezvoltare a competenţelor profesionale, desfăşurate  în instituţii specializate sau la locul de muncă. Cursul se adresează  lectorilor, indiferent de specialitate sau nivel de calificare, inclusiv maistrului de ucenicie, aşa cum este el definit prin Legea privind ucenicia la locul de muncă   (nr. 279/2005) şi prin normele metodologice asociate. Obligativitatea certificării formatorilor este prevăzută de legislaţia în domeniul formării profesionale a adulţilor.

Module: 
1. Pregătirea profesională a personalului – modul care cuprinde următoarele teme: obiectivele formării, proiectarea activităţilor de formare, construirea situaţiilor de învăţare, organizarea activităţilor de formare, organizarea spaţiului în care are loc formarea, pregătirea suportului de curs şi a materialelor auxiliare, realizarea activităţilor de formare, aplicarea probelor şi instrumentelor de evaluare, organizarea sesiunilor de evaluare, metode şi tehnici speciale de formare
2. Managementul si marketingul programelor de formare – cu următoarele teme: sistemul naţional de formare profesională continuă şi legislaţia aferentă, marketing-ul educaţional, proiectarea programelor de formare, organizarea programelor şi stagiilor de formare, metodologia de formare, legislaţia privind evaluarea şi autorizarea programelor de formare şi certificarea absolvenţilor programelor de formare, sisteme de evaluare şi certificare a calităţii,   ISO, EFQM.

 

Unităţile de competenţă obţinute în urma cursului:

1.Pregătirea formării
2.Realizarea activităţilor de formare
3.Evaluarea participanţilor la formare
4.Aplicarea metodelor şi tehnicilor speciale de formare
5.Marketing-ul formării
6.Proiectarea programelor de formare
7.Organizarea programelor şi a stagiilor de formare
8.Evaluarea, revizuirea şi asigurarea calităţii programelor şi stagiilor de formare

Cursul este autorizat ANC si se finalizează cu certificat de absolvire emis de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Condiţii de participare: învăţământ universitar
Durata cursului: 72 ore
Locul de desfăşurare: Universitatea „Bogdan Vodă” din Cluj-Napoca


Descarca aici: Fisa de inscriere 
Trimite fisa pe e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 
sau pe adresa: Str.Calea Manastur, Nr. 21,Mansarda, 400372, Cluj-Napoca, Judetul Cluj